Marmer

Marmer | Een keukenwerkblad van marmer kopen

Het kopen van een keukenwerkblad van marmer. Het zou vroeger ondenkbaar zijn geweest maar tegenwoordig kunt u, bij ons bijvoorbeeld, werkbladen van marmer kopen tegen aantrekkelijke tarieven. Neem dus gerust een kijkje rond op onze site, keukenwerkbladen-kopen.nl

We maken het kopen van werkbladen met onze unieke formule een stuk goedkoper. Hierdoor worden zelfs de meest kostbare natuurstenen, waaronder dus marmer, betaalbaar. Marmer heeft een uniek uiterlijk en wordt om deze reden veelal gekozen voor prestigieuze gebouwen en objecten.

Onze collectie van marmer vindt u hieronder, even als een uitleg van wat marmer precies is en hoe deze steen in de praktijk functioneert.

Marmer | Waar komt marmer vandaan?

Marmer is een natuursteen welke al duizenden jaren wordt gebruikt voor het bouwwerken, standbeelden en meer. Het materiaal is echter behoorlijk zeldzaam, zeker in de oudheid, waardoor het een zeer kostbaar was en gekoesterd werd. De steen werd voornamelijk rond het Middellandse Zee gebied gevonden en u vindt dan ook het meeste marmer terug in Zuid-Europese landen.

Tegenwoordig zijn er overal op aarde steengroeven te vinden waar marmer gewonnen wordt. Dankzij verbeterde delftechnieken kan men dieper graven en dus meer marmer naar boven halen. Het materiaal is hierdoor wat minder zeldzaam geworden, maar het blijft nog steeds een schaarse en dus exclusieve natuursteen.

Daarnaast is het goed om te weten dat de locatie waar het marmer gevonden wordt, een grote invloed heeft op het uiterlijk van de steen. De kleur en textuur kan namelijk tussen twee locaties flink verschillen. U vindt in onze selectie van marmer dan ook naast de standaard witte varianten marmer in diverse kleuren.

Marmer | Het bijzondere uiterlijk van marmer

Marmer heeft een uiterlijk dat bij iedereen in het netvlies is gebrand. De natuursteen heeft namelijk een uitstraling dat u niet snel doet vergeten. En als het niet de natuurlijke pracht van de steen zelf is, dan is het wel de glans van marmer. Deze wordt veroorzaakt door het feit dat marmer gekristalliseerd is.
Hierdoor kan licht door de steen weerkaatsen.

Marmer is, net als andere kalkstenen, opgebouwd uit calciet en is om deze reden minder kras- en slijtvast als graniet en composiet dat voornamelijk uit kwarts bestaat.
Ook kan het calciet reageren met zuur, waardoor u dus moet oppassen met bijtende stoffen. Calciet is echter verantwoordelijk voor de schoonheid van marmer.

Marmer | Onderhoud en levensduur van marmer

Natuursteen vergt van nature weinig onderhoud. In het geval van de pure natuurstenen, zoals marmer, graniet en hardsteen, zult u echter vaker een oogje in het zeil houden dan samengestelde materialen als composiet, keramiek en Dekton. Marmer is een steen die over het algemeen een aardige klap kan opvangen, maar niet zo duurzaam is als andere materialen.

Om ervoor te zorgen dat marmer haar prachtige uiterlijk blijft behouden, is het dus noodzakelijk dat een marmeren keukenwerkblad regelmatig van onderhoud wordt gezien. Een keukenwerkblad van marmer moet eens in de zoveel tijd gepolijst worden en het is van belang om deze jaarlijks af te dichten om waterschade te voorkomen. Dit hoeft geen groot probleem te zijn, maar we willen u zo goed mogelijk hierover informeren.

Als u van te voren maatregelen neemt om uw marmeren keukenwerkblad te beschermen en deze frequent en op de juiste wijze schoonmaakt, dan kan deze erg lang mee gaan. Als u dus graag een keukenwerkblad van marmer wilt kopen, dan zult u zich niet uit het veld moeten laten slaan.

Marmer | Marmeren keukenwerkbladen kopen

Het kopen van marmeren keukenwerkbladen hoeft niet te betekenen dat uw bankrekening meteen leeg geplunderd is. Bij ons kunt u terecht voor keukenwerkbladen en andere producten van marmer tegen verbazingwekkende bedragen. U betaalt bij ons niet meer dan nodig is.

Wilt u een bestelling plaatsen? De eerste stap is het opsturen van onze offerte formulier nadat u deze heeft ingevuld. U zult dan van ons binnen 48 uur een aantrekkelijk voorstel krijgen. Als u eenmaal ingaat op dit voorstel, gaan we de order in orde maken.