Leisteen / Kwartsiet

Leisteen / Kwartsiet | Een keukenwerkblad van leisteen of kwartsiet kopen

Natuursteen is verkrijgbaar in veel verschillende varianten. We hebben het extreem harde graniet, het hittebestendige keramiek, het praktische composiet en nog veel meer. Leisteen en kwartsiet zijn dus slechts twee van de vele mogelijkheden die u heeft bij het kopen van keukenwerkbladen op onze site, keukenwerkbladen-kopen.nl.

Leisteen en kwartsiet zijn twee bijzondere natuurstenen en worden gekenmerkt door de natuurlijke splijting die in deze stenen nadrukkelijk aanwezig is. Hierdoor zijn aan het oppervlak meerdere kleuren zichtbaar. Een uitzonderlijke eigenschap waardoor deze stenen dan ook een ware lust voor het oog zijn.

Als u dus op zoek bent naar een natuursteen keukenwerkblad met een andere uitstraling, neem dan eens een kijkje naar onze keukenwerkbladen van leisteen en kwartsiet. Hieronder leggen we uit wat de voor- en nadelen zijn.

Leisteen / Kwartsiet | Twee prachtige metamorfose stenen

Leisteen en kwartsiet zijn beide metamorfose gesteenten en dit feit spiegelt zich in het uiterlijk van beide materialen. Een metamorfose gesteente is een steen welke door hoge temperatuur, druk of andere externe factoren van vorm verandert door middel van het kristalliseren van het gesteente.

Door het kristalliseren van de steen, veranderen de eigenschappen en het uiterlijk van het materiaal. Zowel leisteen en kwartsiet zijn opgebouwd uit een duidelijk aanwezige structuur van laagjes. Deze laagjes bestaan uit kwarts, veldspaat en mica’s met het verschil dat leisteen voor de rest voornamelijk uit klei en kwartsiet voornamelijk uit kwarts bestaat.

Vanwege de gelaagde structuur van beide stenen, worden zowel leisteen als kwartsiet gespleten wanneer de rotsblokken in de steengroeve in stukken worden gehakt. Hierdoor ontstaat een natuurlijke splijting aan het oppervlak, het belangrijkste kenmerk van leisteen en kwartsiet.

Leisteen / Kwartsiet | Hoe sterk en duurzaam zijn leisteen en kwartsiet?

Natuursteen is van nature een sterk een duurzaam materiaal, ongeacht welke variant u kiest. Toch zitten er tussen de natuurstenen onderling behoorlijke verschillen tussen de hardheiden stevigheid van de materialen. Hoe vergelijken leisteen en kwartsiet zich met de rest?

Leisteen en kwartsiet voldoen in ieder geval aan het belangrijkste aspect van een natuursteen. Beide stenen zijn namelijk erg hard en kunnen dus over het algemeen tegen een stootje. Bij normaal gebruik zullen keukenwerkbladen van leisteen of kwartsiet dan ook geen schade ondervinden. Bij intensief gebruik zult u met leisteen voorzichtiger moeten omgaan dan kwartsiet. Kwartsiet is namelijk harder en sterker door de hoge concentratie van kwarts in het materiaal.

Het is daarnaast belangrijk dat u, in beide gevallen, het keukenwerkblad eens in de zoveel tijd van een nieuwe beschermlaag voorziet. Dit kunt u, net als graniet of marmer, doen door het blad te impregneren of af te dichten. Doet u dit niet, dan kunnen vloeistoffen en vlekken zich in het blad trekken. Beide materialen zijn verder redelijk hittebestendig en in tegenstelling tot vele andere natuurstenen niet erg vatbaar voor zuren en chemicaliën.

Leisteen / Kwartsiet | Welke kleuren zijn mogelijk?

Leisteen en kwartsiet zijn beide stenen met een uniek uiterlijk waarbij de kleur een belangrijke rol speelt. De natuurlijke splijting en de gelaagde structuur zorgt er namelijk voor dat er meerdere kleuren en nuances aan het oppervlak zichtbaar zijn. Dit effect zorgt voor de rustieke uitstraling waar deze stenen bekend om staan en zo geliefd maken.

Leisteen en kwartsiet zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. Leisteen komt in de natuur voor in de kleuren donkergroen, donkergrijs, donkerbruin en zwart en kwartsiet komt in de natuur voor in de kleuren grijs, rood, crème en geel. In ons assortiment vindt u de mooiste uitvoeringen van leisteen en kwartsiet terug. Neem hieronder maar een kijkje.

Tot slot zijn keukenwerkbladen van leisteen en kwartsiet verkrijgbaar in diverse afwerkingen. Beide materialen hebben echter een zeer apart uiterlijk van nature, waardoor veel mensen er voor kiezen om de steen niet te bewerken.

Leisteen / Kwartsiet | Leistenen of kwartsieten keukenwerkbladen kopen

Als u dus op zoek bent naar een natuursteen met een look die niet vergelijkbaar is met andere stenen, dan is het kopen van een keukenwerkblad van leisteen of kwartsiet een uitstekend idee. U kunt op onze offerte pagina een formulier invullen. Geef aan ons de afmetingen en voorkeuren voor uw keukenwerkblad door zodat wij voor u een gratis prijs opgave kunnen opstellen.