Keramiek

Keramiek | Een keukenwerkblad van keramiek kopen

Denkt u er over na om een keukenwerkblad van keramiek te kopen? Op keukenwerkbladen-kopen.nl vindt u de informatie die u nodig heeft om de juiste beslissing te maken. Bovendien hebben we een breed assortiment aan diverse keramiek stenen.

Een keukenwerkblad van keramiek gaat jarenlang mee en is dus een goede aankoop. Ook hoeft u zich niet zorgen te maken over het onderhoud van het blad. Keramiek heeft geen onderhoud nodig en ook het schoonmaken van het materiaal vereist niet veel moeite. Dit scheelt u in tijd en kosten.

We hebben hieronder voor u de belangrijkste informatie en vragen over keramiek uiteengezet. U kunt ook de afzonderlijke product pagina’s van de stenen of onze helpdesk raadplegen.

Keramiek | Wat maakt keramiek speciaal?

Keramiek is een bijzondere natuursteen welke de laatste twee decennia een steeds groter deel van de Nederlandse keukenmarkt heeft weten te veroveren. Waar men in het begin nog vaak voor andere natuurstenen koos, is de geest uit de fles en zien mensen in dat een keukenwerkblad van keramiek een goede investering is. Bovendien is keramiek goedkoper om te produceren dan twintig jaar geleden.

Keramiek is om verschillende reden speciaal. De natuursteen heeft, dankzij haar ondoorbroken kleur en glad uiterlijk, een elegante en stijlvolle uitstraling. Bovendien is keramiek in verschillende kleuren en uitvoeringen beschikbaar, omdat het in de fabriek wordt gemaakt en het dus mogelijk is om kleurstoffen, granietkorrels en glimmers toe te voegen.

Een keramiek aanrechtblad trekt dan ook meteen de aandacht wanneer iemand de keuken binnen wandelt. Als u dus extra sfeer in uw keuken (of een andere kamer in uw huis) wilt creëren, dan is keramiek het antwoord.

Keramiek | Hoe wordt keramiek gemaakt?

Keramiek is een materiaal dat niet los in de natuur voorkomt. Twee van de belangrijkste bestanddelen echter wel. Keramiek wordt namelijk gemaakt uit een mengsel van porselein en klei. Dit vloeibare mengsel wordt aangevuld met pigmentstoffen en bindmiddelen welke voor de kleur en de duurzaamheid van keramieken keukenwerkbladen zorgen.

Wanneer alle bestanddelen in het mengsel zijn gemengd, is het tijd voor de volgende stap in het productie proces van keramiek: het bakken van de steen. Het bakken van de steen in een oven is waar het materiaal haar naam aan dankt. Al in de oudheid ontdekte men dat rivierklei extreem hard kan worden wanneer het gebakken wordt. Het vloeibaar keramisch mengsel wordt onder de hoge temperatuur van de oven en onder hoge druk extreem hard.

Zodra het bakken van de steen voltooid is, zal deze eerst moeten afkoelen. Daarna wordt de steen meerdere malen gepolijst. In sommige gevallen wordt de steen zelfs een tweede keer gebakken. Het polijsten van het materiaal zorgt voor het gladde uiterlijk en homogeniteit van de steen.

Keramiek | Is keramiek geschikt voor mijn keuken?

Vanwege de bestanddelen en de manier waarop keramiek tot stand komt, is het materiaal geschikt voor meerdere doeleinden. Eén van de meest populaire toepassingen van keramiek zijn keukenwerkbladen. Het materiaal is namelijk uitermate geschikt voor gebruik in de keuken.

De eigenschappen van keramiek sluiten perfect aan op de eisen voor een keukenwerkblad. Het materiaal ondervindt geen last wanneer u een hete pan op het oppervlak plaatst, met een scherp mes over het blad gaat of wanneer u een knoeiboel van maakt tijdens de afwas. Keramiek is hittebestendig, krasvrij en waterdicht en dit zijn drie eigenschappen die erg belangrijk zijn voor een keukenwerkblad.

Andere eigenschappen van keramiek maken het nog aantrekkelijker voor het produceren van keukenwerkbladen. Keramiek is namelijk relatief licht en omdat het een homogeen materiaal is, kunnen bacteriën zich niet ophopen in holtes in het blad. Dit betekent dat keramiek weinig onderhoud vergt. Een simpele veeg met een natte doek is vaak al voldoende.

Keramiek | Keramieken keukenwerkbladen kopen

Lijkt het u wat om keukenwerkblad van keramiek te kopen, dan kunt u nu bij ons een offerte aanvragen. We hebben van u in ieder geval de kleur en de maten van uw keukenwerkblad nodig. Zorg er dus voor dat u deze maten opmeet of dat u de maten van uw huidige keukenwerkblad overneemt.

Alle nodige informatie kunt u invullen in het offerte formulier welke u vindt op onze offerte pagina. Wanneer u uw aanvraag eenmaal verstuurd heeft, zullen wij zo snel mogelijk bij u terugkomen met een aantrekkelijk aanbod.