Hardsteen / Basalt

Hardsteen / Basalt | Een keukenwerkblad van hardsteen / basalt kopen

Op onze site kunt u terecht voor keukenwerkbladen van de meest uiteenlopende materialen. Het uiterlijk van het uiteindelijke keukenwerkblad dat wij aan u leveren, is sterk afhankelijk van de steen die u kiest.

Als u een groot voorstander bent van donkere kleuren, dan raden wij u aan om onze selectie hardsteen en basalt te bekijken. Deze materialen hebben namelijk uit zichzelf een bijzonder donkergekleurd uiterlijk dat u niet bij andere stenen kunt vinden.

Vanwege deze overeenkomsten in kleur hebben wij beide materialen samen geschaard in één categorie. Zo kunt u, als u op zoek bent naar een keukenwerkblad voor een donkere of klassieke keuken, dus eerst kijken in deze sectie van onze site.

Hardsteen / Basalt | Vergelijkbaar uiterlijk, verschillende eigenschappen

Het eerste waar u rekening mee moet houden, is dat alhoewel hardsteen en basalt qua kleur sterk overeenkomen, deze materialen verschillende eigenschappen hebben. Het is dus aan te raden om niet alleen naar de buitenkant, maar ook naar de specificaties van de steen te kijken. Door op de afbeeldingen van de verschillende stenen te klikken, kunt u meer te weten komen over een specifieke steen.

Algemeen gezien kunt u hardsteen het beste vergelijken met marmer, en basalt het beste met graniet. Net als marmer is hardsteen niet geheel krasvrij en kunnen er vlekken in het oppervlak trekken. Zeker in het geval van Belgisch hardsteen, een prachtige variant van hardsteen met een bijzondere blauwe gloed, is het belangrijk dat u niet al te ruig omgaat met uw keukenwerkblad.

Sommige mensen zijn echter juist gecharmeerd van het feit dat de jaren echt zichtbaar zijn op een hardsteen keukenwerkblad. Als een gelikt keukenwerkblad zonder een spoor van leven niets voor u is, dan is hardsteen een grote aanrader.

Basalt komt qua sterkte en duurzaamheid in de buurt van graniet. Het is net als graniet een vulkanisch gesteente, maar heeft een lagere gehalte aan kwarts. Hierdoor is een basalt oppervlak minder hard en minder sterk als een oppervlak van graniet maar in de praktijk zal dit weinig uitmaken. Voor het verzorgen van een keukenwerkblad van basalt kunt u dan ook dezelfde regels aanhouden als het verzorgen van graniet.

Hardsteen / Basalt | Het maken van een keuze tussen hardsteen en basalt

Voor veel mensen is het lastig om een keus te maken tussen hardsteen en basalt. Onze klantenservice is altijd bereikbaar om u te voorzien van advies en kunnen u de voor- en nadelen van beide materialen voor uw situatie haarfijn uitleggen. Ook kunt u bij ons verschillende proeftegels van beide stenen aanvragen zodat u kunt zien en voelen hoe hardsteen en basalt in de praktijk is.

We zullen u hier alvast een eindje op weg helpen met het aan elkaar knopen van de eindjes. Van de twee verschillende materialen, is hardsteen het meest vatbaar voor schade en slijtage. Als u dus kinderen heeft of minder tijd kunt besteden aan onderhoud van uw keukenwerkblad, dan adviseren wij een prachtig gitzwart keukenwerkblad van basalt.

Bent u echter op zoek naar een keukenwerkblad met een unieke uitstraling in een levendige keuken, dan raden wij een keukenwerkblad van hardsteen aan. Hardsteen, en dan met name Belgisch hardsteen, wordt al eeuwenlang toegepast in landelijke keukens vanwege haar rustieke uiterlijk en grootschalige beschikbaarheid in de Benelux. Uw keukenset is simpelweg niet compleet zonder een schitterend keukenwerkblad van hardsteen.

Hardsteen / Basalt | Het kopen van hardsteen / basalt keukenwerkbladen

We maken het kopen van een keukenwerkblad met onze uitgebreide selectie al een hele belevenis. We kunnen het echter nog leuker maken door al onze keukenwerkbladen, waaronder dus onze producten van hardsteen en basalt, tegen zeer aantrekkelijke prijzen aan te bieden. We besparen, omdat wij online zaken doen, veel kosten waardoor onze prijzen simpelweg een stuk lager liggen.

Wilt u dus weten hoeveel u bij ons kwijt bent voor een keukenwerkblad van hardsteen of basalt, vraag dan nu vrijblijvend een offerte aan. Binnen een dag of twee heeft u van ons antwoord.