Graniet

Graniet | Een keukenwerkblad van graniet kopen

Van een keukenwerkblad verwacht u dat deze stevig is en een geruime tijd mee gaat. Wij van keukenwerkbladen-kopen.nl begrijpen uw verwachtingen en bieden daarom een brede collectie van verschillende graniet stenen aan die onder andere voor keukenwerkbladen gebruikt kunnen worden.

Iedere steen op deze pagina kan in onze natuursteen fabriek worden omgezet naar een prachtig keukenwerkblad, of een ander blad waar u interesse in heeft. We kunnen namelijk ook badkamerbladen, vensterbanken, tafelbladen en zelfs trappen van graniet leveren.

Graniet is om verschillende redenen een goede keuze voor een keukenwerkblad. Hieronder kunt u ontdekken wat graniet precies is en waarom wij deze natuursteen op onze website aanbieden. Voor meer informatie kunt altijd terecht op onze FAQ of bij onze klantendienst.

Graniet | Hoe graniet is ontstaan

Om goed te kunnen begrijpen waarom graniet beresterk is en heel erg duurzaam is, is het belangrijk dat u op de hoogte bent van de ontstaansgeschiedenis van deze steen. Maakt u zich geen zorgen, u krijgt een ingekorte versie met enkel de hoogtepunten.

Graniet is een natuursteen welke miljoenen jaren geleden in de mantel van de aarde is ontstaan uit het samensmelten van mineralen in de kokendhete en stromende magma. Omdat we nu zoveel jaren verder zijn, zijn deze magma stromen inmiddels afgekoeld tot het vulkanische gesteente dat wij nu kennen als graniet.

Er zijn meerdere vulkanische gesteentes te vinden in de aardkorst. Graniet onderscheidt zich van de rest door haar samenstelling. Graniet bestaat voor de helft uit kwarts. Ook bevindt zich een groot percentage veldspaat en mica in de steen. Deze mineralen zorgen voor het uiterlijk en de eigenschappen van graniet.

Graniet | Hoe graniet zich onderscheidt van de rest

We hebben veel verschillende natuurstenen in onze selectie en deze zien er allemaal prachtig uit. Graniet heeft dus flinke concurrentie, maar alsnog blijft graniet voor veel mensen een absolute favoriet. Het uiterlijk van graniet is niet met dat van andere natuurstenen te vergelijken.

Eén van de meest prominente uiterlijke kenmerken van graniet is de korrelige textuur van de steen. Per variant en per rotsblok kunnen de grootte van de korrels, welke overigens geen echte korrels zijn, verschillen. U kunt dus uit verschillende texturen kiezen wanneer u een keukenwerkblad wilt kopen.

Vergeet daarnaast niet dat u ook een kleur kunt selecteren. Graniet staat bekend om haar grijze kleur, maar niet iedere variant van graniet is grijs van kleur. Dankzij de aanwezigheid van sporenelementen in graniet verandert de grijze kleur in roze, groen, bruin en nog meer.
Voor een compleet overzicht van de verschillende varianten van graniet kunt naar beneden scrollen. Hier vindt u alle graniet stenen die wij aanbieden.

Graniet | Hoe een graniet aanrechtblad altijd mooi blijft

De algemene conclusie is dus dat graniet er erg chic uitziet en dat een granieten aanrechtblad kopen zeker het overwegen waard is. Het is echter ook van belang dat uw aanrechtblad er naar een jaar nog steeds mooi uit ziet. Met graniet kunt u er van op aan dat dit het geval zal zijn. Een graniet aanrechtblad is namelijk heel erg duurzaam.

Omdat graniet voor een groot deel uit kwarts bestaat en het materiaal bovendien miljoenen jaren afgekoeld en samengeperst is, kan het materiaal zeker tegen een stootje. Ook voor krassen, hete voorwerpen en algemene slijtage hoeft u zich geen zorgen te maken, aangezien graniet niet snel slijt of krassen vertoont.
Het grootste nadeel van graniet is dat het materiaal niet waterdicht is. Maar een graniet aanrechtblad kan gelukkig wel waterdicht gemaakt worden. Wanneer u een granieten aanrechtblad koopt bij ons, dan wordt deze waterdicht voor u afgeleverd.

Graniet | Hoe u een granieten aanrechtblad kunt kopen

Bent u inmiddels overtuigd dat u een granieten aanrechtblad wilt kopen voor uw keuken? U kunt bij ons eenvoudig de prijs van het aanrechtblad van uw dromen opvragen door een offerte in te dienen. U vindt het formulier op onze offerte pagina. U ontvangt van ons zo snel mogelijk een antwoord.