Composiet

Composiet | Een keukenwerkblad van composiet kopen

Keukenwerkbladen kopen van composiet, dat kunt u nu heel gemakkelijk en comfortabel via onze website, keukenwerkbladen-kopen.nl.
Composiet is namelijk één van de materialen die wij in ons assortiment aanbieden. U kunt in onze riante selectie van composiet kiezen uit honderden stenen. Ga er dus maar van uit dat er ook een variant bij zit die perfect past in uw keuken.

Composiet is een populair materiaal dat, vanwege haar egale kleuren en waterdichtheid, voornamelijk voor badkamerbladen werd gebruikt. Tegenwoordig is het materiaal, dankzij verbetering in productie technieken, goedkoper geworden waardoor het voor meerdere toepassingen een reëel alternatief is geworden voor andere natuurstenen.

Wilt u meer weten over composiet, neem dan de onderstaande informatie in u op of raadpleeg onze FAQ. U kunt daarnaast ook altijd om advies vragen aan onze klantenservice. Zij zijn per telefoon als e-mail bereikbaar.

Composiet | De keuze voor composiet

Voordat u voor een natuursteen op onze site kiest, is het belangrijk dat u goed heeft rondgekeken. Hetzelfde geldt voor composiet. Want composiet mag wel voor veel mensen en in veel situaties het ideale materiaal zijn, het maakt het nog niet automatisch tot de beste keuze.

Composiet is echter wel altijd een veilige keuze. Een keukenwerkblad van composiet hoeft namelijk vrijwel niets te vrezen. Het krassen van scherpe messen, het omstoten van een glas water of het morsen van sinaasappelsap of andere veel voorkomende ongelukjes in de keuken zullen een keukenwerkblad van composiet niet deren.

Vanwege haar hoge dichtheid en het feit dat het een homogeen materiaal is, is composiet zo goed als waterdicht en bovendien erg hygiënisch. Bacteriën kunnen zich niet ophopen in holtes en openingen in het blad, waardoor een composiet keukenwerkblad eenvoudig te onderhouden is door regelmatig een doekje met een milde reiniger over het oppervlak te halen.

Composiet | Waar bestaat composiet uit?

Composiet is dus een materiaal met aantrekkelijke eigenschappen. Het feit dat composiet weinig tot geen vocht doorlaat en krasbestendig is, maakt deze steen geschikt voor verschillende toepassingen. Wat maakt composiet nu zo sterk en duurzaam?

Het antwoord zit hem in de samenstelling van het materiaal. Composiet is een samenstelling van kwartsiet (93%), polyester kunsthars (7%) en pigmentstoffen. In sommige gevallen worden er ook granietkorrels, spiegeldeeltjes en kristoballiet aan het materiaal toegevoegd om de steen een uniek uiterlijk te geven.

Door de kwarts korrels te combineren met een netwerk van kunstvezels ontstaat er een nieuw materiaal met andere kenmerken. In het geval van composiet ontstaat er een materiaal dat zowel sterk als waterdicht is. Bovendien is het materiaal meer buigzaam waardoor er geen barsten in het materiaal ontstaan wanneer deze onder veel spanning komt te staan.

Composiet | Een brede selectie aan kleuren

Een reden waarom veel mensen uiteindelijk voor composiet gaan, is de zeer royale selectie aan beschikbare kleuren voor dit materiaal. De kleurenselectie van natuurstenen die uit de aarde afkomstig zijn, zoals graniet, hebben een beperkt kleurenspectrum en het gros van de stenen hebben een grijstint. Composiet is daarentegen verkrijgbaar in alle kleuren van de regenboog.

We bieden op onze site composiet van maar liefst zeven verschillende topmerken aan: Royal Stone, Jetstone, Neolith, Caesarstone, Silestone, Compac en Diresco. Van ieder merk bieden we meerdere stenen uit verschillende productlijnen aan. Uiteraard heeft iedere fabrikant haar eigen kijk op composiet waardoor u dus uit verschillende stijlen kunt kiezen.

U vindt het complete aanbod van composiet stenen hieronder. Indien u op de centjes moet letten, raden we aan om extra aandacht te schenken aan onze budget composietstenen.

Composiet | Composieten keukenwerkbladen kopen

Keukenwerkbladen van composiet kopen is via onze site geen lastige opgave. We werken op basis van offerte basis. Dit betekent dat als u geïnteresseerd bent, ons offerte formulier moet invullen en deze naar ons toe moet sturen. Vul deze zo nauwkeurig mogelijk in, zodat wij u de juiste prijs kunnen meegeven.